Over mij

Vanaf jonge leeftijd ben ik dol op zwemmen. Ik heb lang wedstrijd gezwommen en waterpolo gespeeld. Tijdens mijn studie aan de Hoge Hotelschool en daarna mijn werk voor Heineken heeft sport en zwemmen even op een laag pitje gestaan. 15 Jaar geleden toen mijn kinderen zwemles hadden begon mijn “chloorhart” weer te kloppen en heb ik het roer omgegooid, mijn hart gevolgd en de opleiding tot allround zwemonderwijzer gevolgd. Hierover heb ik een leuke blog geschreven (zie blogs). Het is een geweldig gevoel om hobby te combineren met werk. Kinderen leren zwemmen en het contact met hun ouders goed houden is mijn passie.

Tegenwoordig zwem ik wekelijks een aantal kilometers om fit te blijven en mijn hoofd leeg te maken.

Mijn "natte droom"

Alle kinderen in Nederland verdienen het om te kunnen leren zwemmen en te genieten in en om het water. Het zou fantastisch zijn als alle kinderen het hele lestraject altijd afmaken, dus allemaal worden opgeleid naar zwemveiligheid. Op een leuke manier, die motiveert om door te zetten als het even tegen zit of moeilijk is en waarin er tussen zwemlesaanbieder en ouders open, transparant en positief contact is. Ongeacht de diplomalijn of route die de zwemlesaanbieder volgt. Dus geen gedoe meer over doorzwemmen voor B of C of welk volgend diploma ook. Allemaal zwemles totdat je zwemveilig en vaardig genoeg bent.

En na afloop van dat traject lekker blijven zwemmen zodat je de vaardigheden niet verleert en in de zomer ook kan genieten in buitenwater en de gevaren leert kennen van de zee.

Is dit herkenbaar?

 

“Ouders verwachten wonderen van ons en hebben weinig geduld. Ik voel mij regelmatig onder druk gezet door hun opmerkingen.”

Werkervaring en opleiding

Na mijn opleiding aan de Hoge Hotelschool heb ik 13 jaar bij Heineken gewerkt in de buitendienst. In die periode heb ik geleerd met alle typen mensen om te gaan en succesvol te communiceren in een zakelijke omgeving. Dat was zeer uitdagend; je klanten tevreden houden, je collega’s gemotiveerd en enthousiast, op een voor je werkgever rendabele manier is een hele klus. Hier zie ik veel overeenkomsten met het tegenwoordige product zwemles.

Ik ben allround zwemonderwijzer en opgeleid tot leidinggevende in het zwembad. Als stagebegeleider ben betrokken bij de opleidingstrajecten van nieuwe docenten en mag ik praktijk- en theorie examen afnemen.

Bij Brain Bakery ben ik opgeleid tot trainer en via DISC Factor officieel DISC gecertificeerd. Dat maakt het begeleiden van de teams en zwembaden telkens boeiender omdat ik mijn expertise en de mogelijkheden om hen te kunnen helpen zodoende steeds verder uitbreid.